Treenit

Tänään päätin pitkähkön treenitauon jälkeen tehdä päivälenkin lopussa lyhyet treenit. Mietitytti kyllä vähän, että osaakohan toi enää mitään, mutta Nanni osoitti treenitauon olleen ihan paikallaan ja teki työtä nyt erittäin innokkaasti. Hienoa Nanni!

Lenkille varasin siis mukaan lelun ja myös hieman namipalkkaa, jos pitää jotain yksityiskohtaa treenata kuntoon. Naksunkin otin varmuuden vuoksi, ja sillä naksuttelinkin muutamat kontaktit seuraamisessa kuntoon. :) Vaikka oli tosi pilvinen päivä, niin silti oli jotenkin todella lämmin sää, emmekä viitsineet kovin paljoa treenata ettei koira väsy.

Otettiinkin ensin seuraamista, aluksi hiekkaan piirrettyä neliötä apuna käyttäen (+ palkat käännöksissä) ja sitten kunnon seuraamispätkät ihan käännöksien kanssa. Olen todella tyytyväinen nyt käännöksissä Nanniin, varsinkin se aina-niin-suuri-ongelmamme, eli oikealle kääntyminen alkoi vihdoinkin sujua mallikkaasti. Nanni ei enää jätättänyt läheskään niin paljoa mitä ennen, muttaman kerran ohjaili itseään todella hyvin mukaan! Vasemmalle käännyttäessä suureksi hämmästyksekseni kontakti katos, mutta palasi heti käännöksen jälkeen. Otin muutaman toiston vielä siitä, lopulta sekin sujui mukavasti. Mutta ne täykkärit.... voi voi voi, niissä toi jätättää edelleen AINA. Pitäs vaa keksii miten sen saisi niissäkin hyvin mukaan... Kellään hyviä vinkkejä? :D

Kun olin ottanut seuraamista hihnassa ja vapaana, päätin kokeilla vielä muutaman liikkeestä maahanmenon ja wau! Nanni meni heti käskystä maahan, ilman mitään käsimerkkiä. Palkkasin nopeesti siihen ja otin uudelleen, tälläkertaa menin ihan liikkeen loppuun ja täytyy sanoo et meni upeesti. Noin kun se suostuisi tekemään vielä kisoissakin! Pitäisi vielä alkaa harjotella erilaisissa maastoissa tota maahanmenoa, sillä ainakin kahdet seuraavat kokeet ovat nurmialustalla.

Vikana otettiin se meidän ongelma, eli luoksetulo. Siinäkin alkaa pikkuhiljaa näkymään edistystä, ainakin vauhti on muuttunut kovemmaksi ja tulee lähes aina sivulle, suoruudesta ei sitten puhutakkaan vielä mitään ;D Mutta pääasia on, että löytää sen oikean paikan.. ainakin toistaiseksi. Kisoja varten ois kyllä pikkuhiljaa hyvä saada liike täysin kuntoon. Treeniä treeniä...

Enempää liikkeitä ei viitsitty ottaa, sillä Nanni alkoi väsymään ja treenit oli hyvä lopettaa vielä kun oli hauskaa. Lopuksi palkitsin koiran isoilla kehuilla ja heittelin frisbeetä Nannille vähän aikaa, kunnes lähdimme metsässä kävelyn kautta kotiin. Olin tyytyväinen treeneihin, onnistui hyvin ja kenttäkin oli ihan leikkipuiston vieressä joten häiriötä ei ainakaan puuttunut. Muutama koirakin siinä lenkkeili ohitse, yksi jopa käveli kentän läpi. Täytyy taas jokukerta treenata uusiksi, joskin tälläkertaa jossain vähän vieraammassa paikassa ;)

---------------------

Pesu ja märkääkin märempi iltalenkki

Oli tosiaan hyvä, että treenattiin aamupäivällä, illalla ku satoi ihan kaatamalla. Ikävä sinäänsä, että olin juuri illalla päättänyt pestä koiran, sillä sen turkki alkoi olemaan jo sen verran likainen että takkuuntui helposti. Onhan edellisestä pesusta jo lähes 3kk.

No, empä minä sateen takia ala pesua siirtämään, iltalenkki vaan jää normaalia lyhyemmäksi. Niimpä sitten harjasin, pesin, taas harjasin,  kuivasin, trimmasin tassukarvat ja leikkasin kynnet Nannilta, neiti sai taas kokea olevansa prinsessa. :) Illalla ei siis muuta kun kurahaalarit niskaan ja kohti kaatosadetta! Nannia lievästi sanottuna vatutti märkä ilma, eikä se suostunut pitkää lenkkiä tekemäänkään. Eikä siihen mitään pitkää lenkkiä tarvittukaan, että koira (sekä minä) oltiin jo ihan läpimärkiä; sadevarustuksesta huolimatta. Joten ei muuta kun takas kylppärin, tälläkertaa pesuun joutuivat pelkät tassut >> ja taas kuivaukseen ja harjaukseen.. Ja kuka väitti, että pitkäkarvaisen koiran turkista olisi jotain hommaa? - Eheei, ei yhtään. No, pehko on otettu ja elämää sen kanssa on kestettävä. :'D Nyt Nanni nukkuukin tuossa matolla tyytyväisenä, edelleen kuitenkin hieman kostea turkkisena karvapallona. :--D

Mutta ei niin tylsää, etteikö jotain hauskaakin! Pitäähän sitä nyt koiraparkaa hieman häpäistä ja laittaa nettiin kuva, missä komeaturkkinen Lassie on märkänä, juuri suihkusta tulleena:

1246995942_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voisin vaikka huomenna tämän kuvan vastapainoksi yrittää saada otettua Nannista oikein hieno poseeraus, puhtaan turkkinsa kanssa! :D Kuvaa odotellen...

Eli kuten lupasin, tässä tulee nyt se "hieno" poseeraus kuva, harjattuna ja pestynä:

1247061241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

+ lisäykseksi vielä "nanni med frisbee" kuva :---D

1247061391_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Riitta ja Nanni