Tänään Nanni pääsi taas Lauttasaareen treenailemaan eikä intoa ainakaan puuttunut, hyvä niin! Ensi kerralla meillä onkin ryhmänsisäinen möllitoko, saapa nähdä miten sujuu. Jos Nannilla olisi viikon päästä yhtä hyvä vire päällä mikä tänäänkin, niin voisin jopa odottaa hyvää tulosta. :)

Vaikka tänään olikin hieman viileä sää ja oli lupailtu sadetta illaksi, treeniaikanamme ei onneksi satanut ollenkaan! Se olikin meidän kannalta hyvä, Nanni ei nimittäin tee yhtään mitään jos sataa edes vähän. :D Lauttasaareen on meiltä täältä, toiselta puolelta Helsinkiä, sen verran pitkä matka, että pitää lähteä ajoissa ja tänään lähdin vähän turhankin ajoissa.. olin kentällä varmaan reippaasti puolituntia ennen treenien alkamista, noh mikäs siinä sitten. Otin Nannin kanssa muutamia liikkeitä sekä treenasin kapulan pitoa; jiihaa, Nanni pitää kapulaa suussa jo melkeen sekunnin, siitä se lähtee.. kai? Lopulta treenitkin alkoivat.. siinä vaiheessa minä olin jo ehtinyt jäätyä päästä varpaisiin (miten niin en koskaan osaa laittaa oikeaa vaatetusta?) eikä Nannikaan oikein jaksanut touhuta mitään, onneksi se sitten virkistyi kun päästiin töihin. ;)
Ensin meitä tarvittiin toisessa ryhmässä avustamassa paikkamakuuta, jonne siis ilmottauduttiin vapaaehtoseksi, sillä paikallamakuu ei ole meillä enää niin varma liike mikä ennen. Suoraan sanoen, nykyään yksi epävarmimmista. Nanni kuitenkin yllätti ja pysyi mahtavasti vähän päälle 2 minuuttia eikä edes mennyt lonkalle, loistavaa! Tämä liike meillä oli vielä uudelleen omassa ryhmässä, ja silloinkin Nanni pysyi mahtavasti. Uskomatonta, olin nimittäin varma, että viimeistään tuossa se nousee; ei ole ennen ollut noin paljoa paikkamakuuta treeneissä :p Treenattiin vielä EVL-makuuta pienimuotoisesti, jolloin koirat laitettiin maahan lähes neljäksi minuutiksi (!) ja vetäjä kävi vielä pujottelemassa koirien välistä. Nanni pysyi edelleen maassa eikä edes aikonut nousta vaikka kävin välissä palkkaamassa (yleensä lähtee minun perään, kun luulee liikkeen olevan ohi palkasta). Olikohan niissä nameissa jotain rauhottavaa, vai miten tuo jaksoi pysyä noinkin lyhessä ajassa yhteesä n. 8 minuuttia paikallaan? O.o
Paikallaolojen jälkeen treenattiin seuraamista, jossa ohjaajan piti vain kävellä eteenpäin (ja myös katsoa eteenpäin, mikä on minulle vaikeaa..) välittämättä siitä miten ja missä koira seurasi. Nanni kuitenkin seurasi oikein mahtavasti, joten turhaan olen kokeissa sitä vilkuillut ja samalla pilannut meidän seuraamiset. :D Nyt pitää vain yrittää luottaa koiraan, sillä tiedän että se seuraa!
Lopuksi otettiin vielä hyppyjä, jotka meni meidän osalta jo paljon paremmin mitä viime viikolla. Ekalla kerralla Nanni hyppäsi vasta tokasta käskystä, mutta muuten meni loistavasti. Toisella kerralla meni upeasti ekalla käskyllä yli >> palkka >> liike loppuun, hienoa! Ehkä meidän hyppyongelma alkaa korjaantua. :) Vielä loppuun luoksepäästävyydet, mitkä menivät taas Nannimaiseen tapaan oikein hienosti, eka meinasi väistää mutta lopulta antoi hyvin silittää itseään vaikka ilme kertoikin sen, että Nannia inhotti olla siinä; vieras ihminen koskee muhun enkä saa juosta karkuun, apuaaa! :D Päätettiin sitten treenit siihen ja sain olla oikein ylpeä Nannista, pitkästä aikaa se teki tosi hyvin töitä koko tunnin ajan ja jaksoi keskittyä.

Sitten asiasta toiseen; nyt on tullut aivan ihanasti syksyiset säät ja minun oli pakko päästä kuvaamaan Nannia syksyiseen ja lehtiä täynnä olevaan metsään. Tässäpä siis kuvasatoa viikonlopun metsäretkeltä:

Ps. Nannin kotisivut ovat saaneet vihdoinkin uuden, syksyisen, ulkoasun. Käy kurkistamassa se täältä ;)