Eilen käytiin Fiiliksen sekä Nean & Emma-göötin kanssa vahtimassa Nean tuttujen kahta gööttityttöä, Millaa sekä Metteä. Fiiliksellä oli hyvin tapahtumarikas päivä, johon sisältyi koirapuistoilua, metrolla ajelua sekä bussilla matkustamista. Bussissa F on edelleen matkapahoinvoiva ja oksensi menomatkalla, eikä muutenkaan tuntenut oloaan kovin mukavaksi tärisevässä bussissa. Keskustassa se kuitenkin oli taas reipas oma itsensä ja metrolla matkustaminen sujui ongelmitta. Eiköhän me siitä hieno citykoira saada ;) Nea oli tullut gööttilauman kanssa meitä rauttikselle vastaan, josta siis menimme metrolla ihan päättärille asti. Mellunmäen asemalta käveltiin vielä vähän matkaa märkää ja loskaista tietä, joten taloon sisälle päästyämme koirat olivatkin enemmän tai vähemmän kuraisia.
Fiiliksellä ja Metellä (joka on Fiilistä vain pari viikkoa vanhempi) oli energiaa jäljellä niin paljon, että päätettiin lähteä koirapuistoilemaan muutamien kavereiden kanssa. Ei muutakun taas koko lauma metroon ja kohti Itäkeskusta. Itäkeskuksen metroasemalta oli vielä pieni kävelymatka, jonka jälkeen vihdoin päästiin koirapuistoon. Fiiliksen mielestä haukkuvat ja innokkaat koirat olivat aluksi ihan kamalan pelottavia, mutta pian se sopeutui ja palautui riehuvaksi kakaraksi. Innoissaan se olikin mukana muiden keppileikeissä ja juoksi komentaen muiden perässä. Riehuttuaan lähes tunnin, alkoivat pennutkin väsymään ja lähdettiin sitten takaisin metrolla. Huh huh, eiköhän siinä ollut riittävästi metromatkustamista yhdelle päivälle! :D
Koirapuiston jälkeen pennutkin olivat aivan väsyneitä ja nukkuivat jopa hetkenaikaa. Mette oli kuitenkin sitä mieltä, että nukkuminen on turhaa ajan haaskausta, joten se olikin pian valmis riehumaan (lue: säätämään yliväsyneenä kaikkea omaa). Mette laitettiin sitten rauhoittumaan omaan häkkiin, mutta Fiilis ei tietenkään voinut olla ilkkumatta häkintakana kyyhöttävää kaveria. Lopulta Fiiliskin antoi olla ja nukkui, olen todella tyytyväinen, että se osaa myös rentoutua vieraassa paikassa (tätä taitoa kun ei esim. Nannilta löydy juuri ollenkaan).
Kun koirat olivat levänneet ja pennut alkoivat näyttää energisyyden merkkejä, viskattiin ne pihalle (niinkuin jokainen tunnollinen koiranhoitaja tekee ;p) ja otettiin sisälle vasta kun oli ylimääräiset kierrokset saatu riehuttua ulkona. Sen jälkeen Fiiliskin jaksoi jo vähän keskittyä ja päätin kokeilla sen kanssa hieman seisomista ja ravailua. Meni ihan yli odotusten,  sillä F tönötti hienosti vieraassa paikassa ja häiriössä, eikä välittänyt ympärillä häsläävistä koirista. Ravailussa meillä edelleen on kontaktiongelma, mutta sekin on alkanut jo mennä parempaan suuntaan, nykyään Fiilis napittaa enemmän sivulle kuin silmiin. Hyvää kehitystä siis :)
Päivä venyi pitkäksi, ja onneksi talosta löytyi samaa ruokaa mitä Fiiliskin syö, joten pystyin ruokkimaan sen siellä. Kotiinpäin lähdettiin vasta yhdeksän jälkeen illalla, ja onneksi saatiin kyyti Matilta takaisin, niin ei tarvinnut julkisilla enää siihen aikaan lähteä. Autossa Fiilis ei oksennellut vaan nukkui koko matkan sylissä. Hauska päivä meillä oli ja Fiiliskin sai oikein kunnolla purkaa energiansa. Kiitos siitä Nealle ja gööttiporukalle. :)

Vauhdikasta menoa koirapuistossa ;)

Pakko laittaa myös kuva Metestä lempipuuhassaan ;)

Fiiliksen tönötys

4 gööttiä(kö?)