Tiistaina Fiilis pääsi kunnolla tokon makuun, sillä meillä alkoi HSKH:n pentutoko Ojangossa. Kentät olivat ihanan kuraisia ja märkiä, mutta ei se onneksi menoa haitannut. Myöhästyimme reilu 20 minuuttia treeneistä, sillä onnistuimme säätämään bussien kanssa ja menimme liian myöhäisellä bussilla. Toisaalta saattoi olla ihan hyvä ettei eka kerta ollut liian pitkä F:n mielestä ja saatiin rauhassa tutustua paikkaan, jossa olimme vasta toista kertaa.

Paikalle tultuamme testailtiin vähän erilaisia palkkaamiskeinoja. Fiiliksen kanssa oon huomannut, että namit ovat selvästi paras keino, lelusta kiihtyy liikaa. Lelua käytetäänkin yleensä "nollaamisessa" tai treenien lopussa, liikkeitä en siis palkkaile erityisesti lelulla (ainakaan vielä). Kentällä F kuitenkin innostui omasta lelusta, eikä häiriö vaikuttanut loppujen lopuksi sen leikkimiseen ollenkaan. Aluksi se oli vähän levoton, mutta pian keskittyi hommiin ja alkoi unohtamaan toiset koirat, vaikka paikalla oli myös velipoika Tedy sekä tuttu whippet Ada.
Palkkaamisen jälkeen harjoiteltiin kontaktia, joka meiltä sujui jo valmiiksi. Ohjaajan kiertäessä muiden luona kokeiltiin itsekseen eteentuloa ja seuraamista. Eteentulo on kiva ja vauhdikas, kuitenkin välillä hieman vino, eli treeniä riittää sen suhteen vielä. Seuraaminen toimii ihan jees, irtoaa aika paljon jos seurauttaa vähänkin liian pitkään, joten pitää vielä imuttamalla treenailla paikkaa kuntoon. Kontaktissa ei ole mitään vikaa ja se pysyykin todella hyvin. Enimmäkseen kuitenkin leikin ja touhusin Fiiliksen kanssa kaikkea kivaa, jotta se sai treeneistä mahdollisimman hyvän kuvan ja tajusi yhteistyön idean.
Treenit menivät nopeasti ja pian olikin aika lähteä takaisin kotiin. Läksyksi saatiin kontaktin ja leikin harjoittelua, edenneille häiriössä. Ollaan käytykin S-Marketin pihassa treenailemassa ja hyvin sujuu. Mainittakoon myös, että saatiin upeat bussikokemukset! Fiilis ei oksentanut kertaakaan vaikka oltiin yhteensä neljässä (!) bussissa. Voi toisaalta johtua siitä, että meillä oli Nanni mukana, sillä halusin sen kanssa myös pientä häiriötreeniä lauantaista mölliä varten. Mutta jokatapauksessa, näin tälläkertaa ja ensiviikolla uudelleen treenailemaan :)

Kuvia ::