Tänään startattiin meidän "kisaura" möllitokossa Espoon Kilossa. Kisasimme nakki/leluluokassa, eli ihan ihan alottelijoissa. Fiiliksen kanssa lähinnä mentiinkin tapahtumaan häiriötreenien toivossa ja samalla vähän näin, että missä mennään :) Yllätyksekseni Fiilis toimi tosi hyvin, hyvällä vireellä joka kesti koko suorituksen ajan. Harmi vaan itse taas onnistuin pilaamaan osan suorituksesta (kuten kääntymällä seuraamisessa väärään suuntaan) jännittämällä turhia. Harvemmin enää möllisuorituksia jännitän, mutta ku oli ekaa kertaa "uuden" koiran kanssa, niin ei sitä koskaan tiennyt mitä se keksii. Seuraavaan osaan sitten mennä luottavaisin mielin, ku tiedän et kyllä se toimii :)
Mukavasti meillä kuitenkin meni ja ykköstulos saatiin oikein hyvillä pisteillä. Hyppy meni nollille, enkä yhtään ihmettele, sillä ei me olla sitä koskaan kunnolla otettu. Lisäksi F ei kattonut eteensä ja törmäsi esteeseen ja hämmentyi siitä hieman. Lopulta se kuitenkin meni yli, mutta liike oli jo ehtinyt mennä nollille. Eipä se haittaa, muut liikkeet menivät yli odotusten :) Tässä vielä pisteet:

Luoksepäästävyys: 10
Paikallamakaaminen: 10
Seuraaminen vapaana: 9,5 (oma mokaus, käännyin väärään suuntaan)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5 (muistaakseni meni istu-maahanliikettä lopussa)
Luoksetulo: 9,5 (liian tiivis)
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9,5 (taas istu-maahan lopussa)
Estehyppy: 0 (Fiilis ei ihan tajunnut esteen ideaa, se oli sen mielestä hirrrrmu jännä juttu)
Kokonaisvaikutus: 9 (Innokasta tekemistä, piste tippu tosta ku ite säädin seuraamisessa + tuomarin mielestä annoin hätiköidysti käskyjä tjsp).

YHT. 134,5/160p. I-tulos.

Jääviä pitää hieman vielä hioa, varsinkin loppuperusasentoa, ettei jää tarjoamaan istu-maahan-istu jumppaa :D Lisäksi hyppy treenataan kuntoon ja seuraamisiin vielä vähän terävyyttä käännöksiin. Paikkamakuun haluan myös saada pomminvarmaksi, ettei tule niitä "mitä helvettiä, se nousi" -yllätyksiä niinkuin Nannin kanssa. Sitten me aletaankin olla valmiita ihan virallisiin kisoihin, katsotaan ensi vuoden alussa, luustokuvien jälkeen. :)

Kuvasta kiitos Nooralle! Videoita suorituksista tulee kunhan saan ne Nooralta :)

Sitten vähän ikävämpään uutiseen... Menomatkalla mölleihin Fiilikselle sattui ikävä onnettomuus Rautatieasemalla. Epähuomiossa en katsonut missä koira menee kun avasin junalaitureille päätyvää ovea, ja F oli jotenkin menossa viereisestä ovesta. Hihnan kiristyessä se lähti sit mun perään ja onnistuin avaamaan oven suoraan koiran etujalkojen päälle. Fiilis huusi ku syötävä ja itsekin pelästyin, että ei helvetti, nyt sillä on tassut ihan muussina. "Onneksi" vamma oli sattunut vain etujalan yhteen kynteen, joka näytti sen verran mitättömältä, että jatkettiin matkaa. Fiilis varoi jalkaa hetken, mutta unohti sen nähtyään namit ja lelun. Kotiin tullessa se alkoi taas ontua ja katsoin tarkemmin... jalassa oli aika syvä haava kynnen juuressa, joka märki edelleen. Putsasin ja laitoin jalan pakettiin, päätettiin myös käydä huomenna näyttämässä jalkaa eläinlääkärille. Toivottavasti siinä ei nyt ole mitään vakavaa ja selvittäisiin säikähdyksellä! Luustoon ovi ei kuitenkaan tehnyt vammaa, sillä Fiilis ei arista jalkaa muusta kohtaa kuin kynnen kärjestä. Huomenna myös selviää, pääseekö Fiilis osallistumaan messariin joulukuun alussa, vai onko se lääkkeiden varoajan takia sairaslomalla. Toivotaan parasta!

//Päivitetty 16.11.2010

Eilen käytiin eläinlääkärissä ja haava todettiin pieneksi, mutta koiralle suht kivuliaaksi sillä se on kynsivallissa. Saatiin 10pvän antibioottikuuri, jonka varoaika umpeutuu ennen messaria eli kehäkään ei jää välistä. Ell. sanoi, että haava todennäköisesti paranee kuurin aikana. Lääkekuuri saatiin silti tulehdusten estämiseksi.

Sain myös tänään lisättyä meidän möllitokovideot nettiin. Kiitos Nooralle suoritusten videoinnista! Lisään tekstilinkit noihin ylläoleviin pisteisiin. Tuosta liikkeestä seisomisesta vielä sen verran, ettei olla koko liikettä koskaan kunnolla otettu. Oli todella yllättävää, että Fiilis edes pysähtyi, koska mitään "seis" käskyä ei olla kunnolla treenattu ikinä. :)