Nyt on sitten se kauan odotettu ja jännitetty messari takanapäin.Tulihan siinä rakennuksessa taas vietettyä koko viikonloppu, kotona lähinnä käytiin nukkumassa. Mutta messari on messari ja se pitää kerran vuodessa kokea! :)

Lauantaina herätys oli ennen seitsemää, messarissa oli tarkoitus olla puoli yhdeksän aikaan. Fiilis meni JH-koiraksi Pilville ja minä menin esittämään gööttejä ja tuli siinä handlattua Jaana nahkakin kasvattajaryhmässä. Fiiliksellä ja Pilvillä meni hienosti, vaikkei sijoitusta tälläkertaa irronnut. Koiruuksien kasvattajaryhmä oli 3/3, sillä meiltä puuttui lopuksi yksi koira ja näin ollen sijoituimme viimeisiksi. Gööttipuolella esitin Vilman (Jaxonville Priima Pimu) NUO ERI1, sekä paras narttu kehässä Kaisan (Jaxonville Kappas Vaan) PN4. Jaxonville kasvattajaryhmä oli ROP-kasvis, joten päästiin vielä illalla isoihin kehiin. Sieltä ei enää sijoitusta tullut, mutta hieno päivä kaikenkaikkiaan! Onnittelut Oilille Jaxonvilleläisten hienosta menestyksestä ja Ylvan valioitumisesta :)

Fiilis ja Pilvi JH-kehässä © Katriina Mäenpää

Koiruuksien kasvattajaryhmä (Ahti, Jaana & Sintti) © Noora Hautamaa

Vilman kanssa kehässä (NUO ERI1)

Jaxonvillet isossa kehässä

------------------------------------------------

Sunnuntaina koitti sitten se jänskättävämpi päivä, sillä oli Fiiliksen vuoro esiintyä rotukehässä. Se oli edellisestä päivästä vielä väsynyt, mutta esiintyi kuitenkin mallikkaasti ja keskittyi hyvin vaikka juoksut olivatkin juuri päällä. Junnunarttuja oli ilmoitettuna 13 kappaletta, joista paikalla oli 12. Fiilis sai ERIn, mutta sijoitusta ei tullut. Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen, lähdimme nimittäin hakemaan H-EH ja tämä on kuitenkin Fiiliksen ensimmäinen ERI Suomesta. Ja onhan se kuitenkin aika ERInomainen koira ;) Fiiliksen Ahti-veli sijoittui hienosti erillä junnuluokan toiseksi, Leena-äiti oli PN2 sekä siskopuoli Jaana PN1 ja ollen lopuksi vielä VSP. Koiruuksien kasvattajaryhmälläkin meni paremmin kuin edellisenä päivänä, oltiin nimittäin ROP-kasvattajaryhmä ja illalla oli edessä isot kehät. :) Näinollen Fiiliskin pääsi siis ensimmäisellä messarireissullaan isoihin kehiin juoksemaan. Ja siellä menikin ihan yli odotusten, meidät nimittäin otettiin lukuisista kasvattajaryhmistä jatkoon aina kahdeksan parhaan joukkoon saakka. Aivan uskomaton viikonloppu, ja Fiiliskin käyttäytyi niiin kauniisti!

Ja Fiiliksen erinarvoinen arvostelu kuului näin:

"12kk. Kaunis pää ja ilme. Hyvä ylä- ja alalinja. Hieman jyrkkä olkavarsi. Oikein kulmautunut takaa. Reippaat liikkeet. Toivoisin korostuneempaa alaleukaa."

Fiilis JUN ERI

Koiruuksien kasvattajaryhmä isossa kehässä

Shoppailut jäivät tällä kertaa yllättävän vähälle, mutta kauan kaavailemani talvimanttelin sain Fiilikselle hankittua. Nyt ei palele pikkulassie kovillakaan pakkasilla. Loppuun kiitän vielä kaikkia ihania ihmisiä viikonlopusta, ilman teitä messaritunnelma ei olisi täydellinen :) Ensi vuoden messaria odotellessa...