... kappas, tämähän sujuu yllättävän helposti, jos jatketaan tavoitteiden saavuttamista tähän tahtiin :D Mutta tuota juu, siihen pääasiaan eli collieiden sivuerkkariin joka järjestettiin tänä vuonna Lohjan Showlink-hallissa. Paikalla oli yli 300 collieta, nahkoja 119. Onneksi halli oli kuitenkin tilava ja liian ahdasta ei ollut, mikä olikin hyvä sillä päivä venyi suuren koiramäärän takia todella pitkäksi. Paikalla oltiin jo aamulla yhdeksältä ja kotona vasta puoli kahdeksan aikaan illalla. Mielellään sitä kuitenkin viettää päivän hyvässä seurassa ja hienojen koirien ympäröimänä. ;)

Fiilis esiintyi kauniisti ja taidokkaasti junnuluokassa, joka sisälsi yhteensä 12 narttua. Tiukka englantilainen kasvattajatuomari Bev White ei ERI'ä kauheasti jaellut ja loppujenlopuksi kahdestatoista junnunartusta vain neljä sai erin. Fiilis kuului tähän erinomaisten porukkaan ja pääsi näinollen kilpailemaan vielä luokassaan. Siinä napero sijoittui hienosti neljänneksi ja sai vielä SA'n (eli tavoite luokkasijoituksesta saavutettiin). En voisi tyytyväisempi olla, huipputulos erkkarista varsinkin kun tuomari oli tiukka ja koiramäärä suuri! Arvostelukin oli erittäin erinomainen ja se kuuluukin näin:

"Very lovely bitch. Very feminine. Super neck and body shape. Very good angulations. Very pretty head and expression. Stop could be little clearer. Moves very well." JUN ERI4 SA

Lisäksi sivuerkkarin yhteyteen oli järjestetty mahdollisuus osallistua koirien geenitutkimukseen, joten kävin Fiilikseltä antamassa verinäytteen siihen. Mukava juttu, että oli tuollainen saatu järkättyä myös, ei sitä muuten olisi saanut aikaiseksi käydä koiralta verinäytettä otattamassa.