Taitaa olla uusi ennätys mulla; melkeen kuukausi kirjoittamatta tänne mitään :D Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Nyt olen sitten vihdoin saanut käytyä Nannin kanssa niissä kisoissakin, eikä siis ole toko jäänyt pelkkään treenaamiseen. Kaksissa kisoissa on käyty, peräkkäisinä viikonloppuina (13.9 & 19.9). Sama tuomari oli molemmissa kokeissa, ja molemmista kokeista tuli myös tuloksena ALO3. Eli tyytyväisiä ollaan! Lisää motivointia ja liikkeiden hiomista, niin eiköhän niitä ykköstuloksiakin joskus tule. :)

Ennenkuin palaamme kokeisiin, niin voisin kertoa vähän Nannin treenikuulumisia. Ohjattuihin treeneihin emme ole päässeet kolmeen viikkoon, ja sen varmasti huomasi myös kisasuorituksistamme. Milloin on ollut mitäkin syytä.. flunssaa, muuta menoa, huono sää tms. Huomenna yritetään kuitenki päästä taas paikalle, jotta päästäisiin AVO-jutuissakin pidemmälle. Noutoa ollaan kotona treenattu, tai no pikemminkin kapulan pitoa, ja hitaasti mutta varmasti sekin alkaa sujua. Kahta sekuntia kauempaa tuo ei kapulaa suussa vielä pidä, mutta alku se on sekin. :p

Sitten niihin kisoihin::
Sunnuntaina 13.9. oli siis meidän ensimmäiset tokokisat ja jännityksestä huolimatta saatiin sentään jonkinmoinen tulos aikaseksi. Paremmin olisi voinut mennä, mutta olisi voinut mennä huonomminkin. Keskivertosuoritus siis.
Kokeen pisteethän menivät näin (suluissa oma mielipide):

Luoksepäästävyys :: 6 (mitäs siitä, koira peruutti niinkuin arvelinkin)
Paikalla makaaminen :: 0 (tää jäi harmittamaan todella, Nanni ei ole koskaan ennen noussut, mutta nyt joku nuorisoporukka tarkoituksellisesti vihelteli läheisessä puistossa joten Nannin hermo ei pitänyt ja se kipitti minun luokse.)
Seuraaminen kytkettynä :: 8,5 (iha kivasti piti kontaktia, mutta välillä oli vähän löysää ja käännökset ei oikee sujunu)
Seuraaminen taluttimetta :: 6,5 (ei toiminu yhtää, koira jätätti ja seurasi paskasti. kontakti kuitenki pysy välillä. nannin innostus laski jo tässä liikkeessä)
Liikkeestä maahan :: 9,5 (ainoa lähes onnistunut liike, puol pistettä tippu kuiteski hitaasta maahanmenosta. eli vire oli jo loppunut tässä vaiheessa kokonaan.)
Luoksetulo :: 8,5 (nanni tuli vauhdilla luokse, mutta perusasento oli vähän vino.)
Liikkeestä seis :: 8,5
(huonoo seuraamista alussa eikä pysähtynyt ihan seinään. taisi hipsiä tai jotain)
Estehyppy :: 0 (nanni teki siihen asti hyvin, kunnes päätti juuri ennen hyppäämistä olla hyppäämättä. lopulta kuitenki hyppäsi. tämäki oli aikamoinen yllätys, sillä yleensä on hypännyt ongelmitta)
Kokonaisvaikutus :: 7,5 (minun pitäis kuulemma luottaa koiraan enemmän sekä motivoida koiraa lisää. myöskin opetella kävelemään suorassa, hih. muuten tuomari kehui ihan hyväksi koirakoksi)
Yhteensä: 118/200p. :: ALO3

Seurana kokeessa minulla oli Elina, Jenna sekä Roosa & Muru, joten kiitos teille suuresti seurasta sekä suorituksemme kuvaamisesta!

Liikkeestä seis :: 13.9.2009

Seuraaminen vapaana :: 13.9.2009

Ennen liikkeelle lähtöä :: 13.9.2009

 

Toinen kokeemme oli seuraavana lauantaina, eli 19.9. Sekin meni ihan mukavasti, vain puolitoista pistettä jäi uupumaan kakkostuloksesta. Paremmin meni siis kuin viimekerralla. Lämmin sää sekä nurmialusta eivät ainakaan helpottaneet suoritusta. :D
Pisteet tulevat taas tässä:

Luoksepäästävyys :: 0 (koira ei antanut koskea..)
Paikalla makaaminen :: 10 (nanni pysyi ihan hyvin kokoajan maassa ja muutenkin meni hyvin. olen ERITTÄIN tyytyväinen jo tähän liikkeeseen!)
Seuraaminen kytkettynä :: 7 (koskin koiraan vahingossa sekä yllättävän lämmin sää ja hajujatäynnä oleva kenttä vei voiton ja kiinnostus ei ollut kovin loistokas.)
Seuraaminen taluttimetta :: 7½ (meni paremmin kuin viimeksi, mutta parannettavaa on. edelleen lämmin sää sekä kenttä täynnä hajuja)
Liikkeestä maahan :: 8 (pisteitä tippu hitaasta maahanmenosta. olen tyytyväinen, sillä ruohoalustalla tuolla on tapana olla menemättä maahan ollenkaan.)
Luoksetulo :: 7½ (tälläkertaa perusasento hyvä, mutta voi voi... minne se vauhti jäi?)
Liikkeestä seis :: 9½
(seuraaminen vähän väljää, mutta muuten tuomari kehui liikettä onnistuneeksi)
Estehyppy :: 0 (JA TAAS! nanni kieltäytyi hyppäämästä, vaikka juuri ennen vuoroamme me harjoteltiin sitä ja sillon hyppäsi moitteettomasti.. nooh ei voi mitään.)
Kokonaisvaikutus :: 7 (motivaatio on hieman hukassa ja koiraa pitäisi totuttaa enemmän vieraisiin ihmisiin.)
Yhteensä: 138,5/200p. :: ALO3

Ja taas seuranamme olivat Roosa sekä Muru, joten kiitos heille mukavasta seurasta! :)

-----------------

Sitten asiasta kukkaruukkuun. Viime sunnuntaina olimme Rajasaaressa Roosan & Murun sekä Chartun & Nyytin kanssa, Nanniki sai ajatuksia vähän pois tokosta välillä. :D Oli oikein ihana sää sekä muutenkin mukava päivä. Nanni sai kunnolla juoksennella ja uida tämän vuoden viimeiset uinnit, ennenkuin vedet liikaa kylmenevät. Kuviakin tuli otettua, ja tässä muutama:

Kaikki ottamani kuvat löytyvät täältä !

Eipä tälläkertaa muuta, hyvää syksynjatkoa!

~ R & N