Meidän Baltian Voittaja -reissukertomus nyt hieman venyi, sillä oman koneen netti ei ole toiminut yli viikkoon. Nyt on onneksi se ongelma korjattu, ja pääsen tännekin päivittelemään.

Torstaina lähdimme Nean & Dustyn kanssa kohti Mellunmäkeä, Terhille ja Matille, josta tarkoituksena oli aamulla lähteä kohti satamaa. Myöhemmin illalla meidän seuraan liittyi vielä Jaana nahka, joka on siis Fiiliksen siskopuoli. Kiitos Teijalle kun luotit Jaanan meidän matkaan! Tungimme vielä tavarat autoon ja menimme nukkumaan, sillä aamulla oli aikainen herätys.

Perjantaina aikasin aamulla otimme suunnan kohti satamaa ja Tallinnaa. Samalle reissulle tulivat vielä lisäksi Eveliina ja Markku bullterrieriensä Maxin ja Divan kanssa. Fiilis käyttäytyi oikein reippaasti laivassa ja osasi hyvin rauhoittua hytissä, mikä saattoi kylläkin johtua aikaisesta herätyksestä aamulla. Lähes kolmituntisen matkan ajan molemmat nahkalassiet nukkuivat sängyllä, eli laivamatka sujui oikein helposti.

Tallinnan satamassa pissatimme koirat ja annoin Fiilikselle matkapahoinvointilääkkeen. Edessä oli pitkä ajomatka Viron läpi kohti Latviaa. Hetken aikaa ajettuamme Fiilis oksensi lääkkeen ulos, muuten se matkusti aivan rauhallisena maaten koko loppumatkan. Se siitä lääkkeen hyödyllisyydestä sitten... Matka kesti pysähdyksineen lähes kuusi tuntia ja perillä Latviassa olimme illalla kuuden jälkeen. Onneksi meidän kehät olivat vasta sunnuntaina, niin saivat colliet levätä matkaväsymystään seuraavan päivän. Yövyimme koko reissun ajan Old Riga Palace -Hotellissa, joka sijaitsi Riikan vanhassa kaupungissa. Oikein kaunis ja viihtyisä paikka, vaikkakin meidän huone olisi voinut olla hieman isompi.

Seuraavana päivänä oli taas aikainen herätys ja valmistuimme ensimmäiseen näyttelypäivään. Aamulenkki ehdittiin tehdä kierrellen lähiseudun katuja ja tutkien paikkoja. Kaupunki oli selvästi nimensä mukaan vanha, eikä kaikki talot olleet täysin voimissaan. Paljon kauniitakin rakennuksia oli ja iso plussa lähes roskattomasta ympäristöstä.
Aamupalan jälkeen pakattiin auto ja suunnattiin näyttelypaikalle. Kehät olivat tilavat ja matotetut ja halli oli muutenkin erittäin mukava. Valaistus ei ollut parhaasta päästä kuitenkaan, joten kuvia oli hankala kehistä saada. Tungostakin riitti, mutta hyvin me selvittiin päivästä ja käteenkin jäi jotain. Meidän porukan göötit nimittäin veivät koko potin Millan ollessa ROP, Meten hakiessa junnutittelin ja Dustyn ollessa ROP-pentu. Onnea Terhi & Matti sekä Nea!

Illalla käytiin syömässä pitseriassa ja edessä oli vielä Fiiliksen tassupesu ja aikainen nukkumaan meno. Seuraavana päivänä oli nimittäin edessä meidän koitos, jota olinkin jännittänyt enemmän tai vähemmän siitä asti kun ilmoitin F:n kys. näyttelyyn. Turhaan jännitin, sillä molemmat tytöt esiintyivät mahtavasti ja Fiilis suureksi yllätyksekseni voitti toisen (selvästi kehittyneemmän) junnunartun ollen JUK1 ja saaden junnutittelin! Fiilis on nyt sitten virallisesti Baltian Juniorivoittaja 2010, ihan uskomatonta! Eikä Jaanallakaan huonosti mennyt, sillä se nappasi PN2-sijan sertillä ja vara-cacibilla. Tässä välissä kiitän Neaa Fiiliksen esittämisestä pn-kehässä! Mahtava päivä, eikä tarvinnut lähteä tyhjin käsin kotiin. Myös bullterrierit pärjäsivät hyvin Maxin valioituessa ja Divan ollessa PN2. Onnea Eveliinalle ja Markulle!

JUN ERI1 PN3 J-SERT BALTJW-10

AVO ERI1 PN2 SERT V-CACIB

Illalla käytiin vielä syömässä paikallisessa ravintolassa ja kierreltiin kauppoja. Seuraavana päivänä olisi taas edessä pitkä automatka ja kotiinpaluu. Aamulla tulikin hieman kiire, mutta ehdimme onneksi laivaan vaikkakin aika meinasi käydä vähiin. Ehdimme kuitenkin pysähtymään rajan lähellä olevalla hiekkarannalla, jossa pystyi hyvin ottamaan palkintoposet koirista ja antaa niiden irrotella ennen matkan jatkumista.

Illalla oltiin Suomessa yhdeksän jälkeen, ja kotiovella kymmenen aikaan. Siinä vaiheessa olikin mukavaa kömpiä omaan sänkyyn nukkumaan, sen verran väsyttävää tämä reissaaminen. Mahtava matka oli kuitenkin kaikkien osalta, joten kiitos siitä kaikille!

Posekuvat ja lisää reissukuvia löytyy täältä.