Koirien ja koulun kanssa menee sen verran aikaa, etten meinaa ehtiä kirjoitella tänne ollenkaan. Lisäksi olen vielä niin kovin laiska, että kuulumisten kertoilu kestää (liian) kauan, pahoittelut siitä. :D

Viikonloppuna ehdin kuitenkin koulukiireiden lomassa touhuamaan myös coltiaisten kanssa ja lauantaina tytöt pääsivätkin riehumaan yhdessä talviseen metsään. Sen lisäksi Ella kävi kuvaamassa Fiiliksestä kasvukuvia ja samalla saatiin aikaiseksi otettua F:n kanssa ulkona seuraamisen alkeita, Ellan kuvatessa. Muutama onnistunut räpsy sieltä tulikin, vaikka Fiiliksen seuraaminen on vielä ihan alkutekijöissä (eipä sen vielä paremmin tarvitse osatakkaan). Tässä siis muutamat kuvat lauantailta:

Sunnuntaina olikin touhukas päivä, sillä jo aamupäivästä lähdettiin Nannin kanssa bussilla keskustaan. Keskustassa miittasimme Roosan sekä Nean koirineen ja lähdimme ratikalla Rajasaareen. Nanni ei ollut pitkään aikaan ollut julkisissa, joten varsinkin bussissa käytöstavat oli hukassa (jokaisen perään piti lähteä ja jokaisella pysäkillä ois pitänyt jäädä ulos). Lopulta se kuitenkin tajusi idean ja matkusti nätisti.
Rajasaaressa meitä odottivat vielä Noora ja Aake sekä Sara ja Jekku. Nanni oli taas sitämieltä, että paikalla oli liikaa riehuvia koiria, joten ei sitten vaivautunut leikkimään. Kerran se kuitenkin yritti haastaa Murun kanssa leikkiä, mutta Murulla oli tärkeempää tekemistä keppinsä kanssa. :D Oltiin rajiksessa kuitenkin lähes pari tuntia, joten Nanni sai purettua ihan tarpeeksi energiaa. Paluumatkalla Nanni olikin jo paljon rauhallisempi ja nukkui koko bussimatkan. Kuvia Rajasaaresta:

Rajasaaren jälkeen Nea ja Roosa tulivat vielä katsomaan Fiilistä, joka energistäkin energisempänä odotti kotona. Niimpä sitten hetki lämmiteltiin ja juotiin teetä, jonka jälkeen jätettiin Nanni kotiin nukkumaan ja lähdettiin Fiiliksen kanssa kohti keskustaa. F oli ollut kerran aikaisemmin bussissa, muutaman kerran ollaan menty ehkä pari pysäkkiä, mutta pisimiltään se oli ollut vasta noin neljän - viiden pysäkin verran. Nyt kuitenkin oli edessä lähes puolen tunnin matka, ja oikein hienosti se menikin. Huono olo pikkuiselle kuitenkin tuli loppumatkasta ja se oksensi kerran bussiin. Onneksi huomasin ajoissa ja sain sen oksentamaan lattialle, joten penkit ei menny sotkuun.
Ideana oli käydä saattamassa Roosa ja Nea junaan, joten Fiilis sai samalla totutella Rautatieaseman vilinään ja juniin. Eipä se kummemmin siitä välittänytkään ja käveli oikein reippaasti ihmisvilinässä. Junat oli aluksi vähän jännä juttu, mutta niihinkin se tottui ihan viidessä minuutissa. Osasyynä reippauteen saattoi olla Muru ja Emma, jotka kävelivät ongelmitta keskustan vilinässä ja melskeessä, näyttivät siis hyvää mallia kakaralle. ;) Paluumatkalla Fiilis nukkui koko bussimatkan, heräsi vain kahdesti oksentamaan. Eiköhän ton maha kuitenkin pikkuhiljaa totu bussimatkailuun, niillä kuitenkin tullaan sen verran usein matkustamaan. :) Ihanan reipas ja rohkea se on kyllä!

Sitten tähän päiväään.... tänään Fiiliksellä oli lisää uutta ja jännittävää tekemistä; sillä oli nimittäin ensimmäiset rokotukset! Ella tuli mukaan eläinlääkäriin ja otti myös kameran mukaan, joten pikkuisen ekasta eläinlääkärikerrasta tuli otettua sitten kuviakin. Bussilla taas mentiin, mutta tälläkertaa niin lyhyt matka, ettei F:llä ehtinyt tulla huono olo. Eläinlääkärissä Fiilis käyttäytyi oikein reippaasti, eikä jännittänyt uutta paikkaa lähes ollenkaan. Paljon oli uusia hajuja, joten nenä oli maassa lähes kokoajan. :D Tutkiskeltuaan vastaanottohuoneen perinpohjaisesti Fiilis rauhoittui sen verran, että päätin kokeilla seisottamista uudessa paikassa. Yllättävän hyvin se keskittyi minuun ja seiso todella nätisti. Jopa ilman, että nami oli lähes nenässä kiinni, loistavaa!
Itse rokotustapahtumaa Fiilis ei edes huomannut.. taisi tuijottaa juuri silloin hyvin kiinnostuneena eläinlääkärin seinää. Mikäköhän siinäkin oli niin kiinnostavaa, että sitä piti ihan haltioituneena katsella... Jokatapauksessa F oli todella reipas ja innokas eläinlääkärissä ja matkustikin todella mallikkaasti myös takaisin. Kuukauden päästä olisi sitten uudestaan vierailu samaisessa paikassa, toivottavasti menee yhtä hyvin kuin nytkin. :) Loppuun vielä Ellan ottamia kuvia: